Pagina's

24 maart 2014

Bagels & Beans opent in Rotterdamse Calypso gebouw

Horecaformule Bagels & Beans heeft een ruimte van 260 m² gehuurd in de plint van de Calypso. Het opvallende gebouw ligt ideaal ten opzichte van het vernieuwde NS-station van Rotterdam en de passantenstroom richting het centrum van de stad.



Met deze transactie is de volledige plint van Calypso ingevuld. Het gebouw bestaat uit 400 appartementen, 5000 m² kantoorruimte en een commerciële plint, die wordt ingevuld met horeca en een supermarkt. Naar verwachting opent Bagels & Beans haar nieuwe locatie in het tweede kwartaal van dit jaar.
De Calypso
Het wordt de vierde vestiging voor Bagels & Beans in Rotterdam. De allereerste vestiging van Rotterdam zit in de bekende boekhandel Donner (voorheen ook Selexyz Donner en later Polare maar binnenkort weer gewoon Donner) aan de Lijnbaan. 

De tweede B&B kwam pas jaren later aan het Stieltjesplein op Rotterdam Zuid en nog weer later opende de derde aan de Hoogstraat in Rotterdam vlakbij de markt. 

Nu komt er een vierde B&B die als het goed is in het derde kwartaal van 2014 open zal gaan. Maar gezien de ontwikkelingen rondom boekhandel Donner zou het ook kunnen dat deze nieuwe B&B de vestiging uit de Donner is die verhuist. Donner is namelijk bezig met een crowdfunding actie om een doorstart te kunnen maken na het faillissement van Polare. Als de crowdfunding lukt en dat ziet er wel naar uit, dan verhuist Donner naar de Coolsingel en vestigt zich dan in het oude pand van de Slegte. Hier is geen ruimte voor een B&B.

Op het moment zijn er in het Calypso gebouw al twee grote restaurants geopend waaronder Sumo, de bekende all-you-can-eat sushi vreetschuur en ernaast zit Oriental Express, een dim-sum vreetschuur van dezelfde eigenaar, die overigens tegenover deze twee restaurants ook een Vietnamese all-you-can-eat vreetschuur opent en een sumo sushi express. Naast al deze horeca komt er ook nog een AH to go in het Calypso gebouw. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten