Pagina's

30 januari 2014

Pomms' biologische friet opent eerste zaak in Rotterdam

https://www.facebook.com/pages/Pomms/117954888260628#!/photo.php?fbid=655785554477556&set=pb.117954888260628.-2207520000.1391084730.&type=3&theaterPomms' Biologische friet en snacks opent vrijdag 30 januari de eerste 'vaste' vestiging aan de Coolsingel in Rotterdam. In 2009 begon Pomms' met een snackwagen op evenementen en festivals. Maar al vanaf het begin was er ook de wens om 'vaste' vestigingen te openen.


In het kleine gebouwtje voor de deur van de Bijenkorf aan de Coolsingel is vanaf morgen (30 januari) een bijzondere snackbar gevestigd. Pomms' is de snackbar van nu, zeg maar snackbar 2.0 die in niets meer lijkt op de snackbar zoals we die kennen.

Het was in 2009 dat de heren Boeve en Tijthof het tijd vonden voor een andere aanpak in de snackbranche. Ze begonnen klein met een wagen op festivals en evenementen maar zijn nu klaar voor het grote werk.

Pomms' onderscheidt zich door frites te maken van biologische aardappelen en deze ter plekke te snijden met schil. Daarnaast maken zij snacks zoals kroketten en hamburgers naar eigen receptuur. Het vlees hiervoor is 100% biologisch rundvlees dat komt van Aberdeen Angus-koeien die vrij rondlopen in een Brabants natuurgebied.
Impressie van Pomms' Coolsingel

De Texelse garnalen in de garnalenkroketten worden duurzaam gevangen door kotter TX-65 en dagvers gepeld aan de Waddenkust.

Het is te hopen dat Pomms' het langer gaat volhouden op deze locatie dan zijn voorganger. Voorheen zat Verhage namelijk in dit paviljoen en heeft het slechts drie maanden uitgehouden.


Onderstaand het persbericht van Pomms':
PERSBERICHT

Rotterdam, 14 januari 2014

Pomms’ opent eerste vestiging


Verse biologische friet en biologische kroketten met een goed verhaal

Pomms’ opent op 30 januari de deuren van haar eerste vestiging op de Coolsingel in Rotterdam. Op festivals en evenementen is Pomms’ al jarenlang een begrip met een bewezen concept en een grote schare fans. Met de opening van deze eerste vaste locatie is het biologische bedrijf klaar om het grote publiek te veroveren.

Pomms’ is een opvallende verschijning binnen de snackbranche. In niets lijkt de filosofie, uitstraling en beleving op de traditionele snackbar zoals we die in Nederland gewend zijn. De twee eigenaren Niels Tijthoff en Ruud Boeve zijn het er al jaren over eens; in de snackbranche valt nog veel te verbeteren. Tijthoff: ‘Kwaliteit en verantwoorde herkomst van voeding worden steeds belangrijker dus ook de snackbranche moet eraan geloven. Wij vinden het hoog tijd voor een andere, vooruitstrevende aanpak.’

Pomms’ rekent af met diepgevroren patat en kroketten vol E-nummers en bouillonpoeders. Boeve: ‘Onze vleeskroketten zijn gemaakt van biologisch rundvlees en je proeft echte bouillon en verse kruiden. Onze friet wordt gesneden uit Hollandse biologische aardappels van de volle grond. Als basis voor onze producten gebruiken we mooie, eenvoudige, biologische ingrediënten. We houden het zo puur mogelijk.’

De lekkerste friet en kroketten maken, elke dag weer, dat is Pomms’ missie. Maar hoe doe je dat? Volgens de heren van Pomms’ draait het om één ding; alles in eigen hand houden. De kroketten worden bereid volgens eigen receptuur en tot aan de boer is bekend waar de ingrediënten vandaan komen. Het vlees komt van biologische koeien uit de wei en de kaas voor de geitenkaaskroketten is gemaakt van Hollandse boerengeitenmelk. De Texelse garnalen in de garnalenkroketten worden duurzaam gevangen door kotter TX-65 en dagvers gepeld aan de Waddenkust. Tijthoff: ‘We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg maar het resultaat is er dan ook naar. De bewuste consument van vandaag wordt nu eenmaal steeds kritischer en waardeert goede kwaliteit.’

De eigentijdse uitstraling van Pomms’ maakt nieuwsgierig want er is veel te zien en te beleven. De aardappels staan prominent in zicht en worden live gesneden. Het verhaal achter Pomms’ wordt op een grote, in het oog springende illustratie afgebeeld en alle producten worden geserveerd in een eigen milieuvriendelijke verpakkingslijn.

Pomms’ Coolsingel 107-B, 3012 AG Rotterdam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten