Pagina's

17 november 2013

Starbucks kom je overal tegen

Starbucks kom je al overal tegen maar de koffiegigant is nog steeds op zoek naar nieuwe groeimarkten. Zo openden ze onlangs de eerste winkel in een trein. En willen ze in Europa gaan samenwerken met hotels, tankstations, supermarkten en warenhuizen. Een overzicht van bijzondere Starbucks locaties wereldwijd.

Starbucks is druk bezig met de verovering van het Europese continent en is in sommige steden al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook in Nederland begint de keten langzaam terrein te winnen. De eerste vestiging op een Universiteit in Nederland (Erasmus in Rotterdam) en de eerste in een ziekenhuis (Erasmus MC in Rotterdam) zijn al een feit. En wie weet waar we de bekers met de zeemeermin nog meer gaan tegenkomen.  

Ik ben eens op zoek gegaan naar bijzondere Starbucks locaties op de wereld. Hier volgt een kort overzichtje van wat ik even snel kon vinden maar wie weet ken jij nog wel een veel gekkere of leukere locatie? Dus als je nog een leuke suggestie hebt laat dat dan even weten dan kan ik die er ook nog aan toevoegen.  

Als eerste een foto van het interieur van de Starbucks in de Zwitserse trein:
Starbucks store in de trein
In Amerika kom je de Starbucks werkelijk overal tegen, zelfs in pretparken! 
Zo heeft Walt Disney World in Florida (niet te verwarren met Disneyland, dat ligt in Californië) sinds kort ook een Starbucks geheel in Disneystijl. Op Main Street USA in het Magic Kingdom is de Main Street Bakery hiervoor omgebouwd. Geheel in Disney stijl is er een verhaal gecreëerd om de winkel in zijn omgeving in te passen en wordt het logo van Starbucks uit 1971 gebruikt. klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.
Starbucks Magic Kingdom in Mainstreet USA
In EPCOT is de Fountain View omgebouwd, zie hier meer foto's, en binnenkort zullen ook Disney's Animal Kingdom, Disney's Hollywood Studios en Downtown Disney één of meerdere locaties van Starbucks verwelkomen.
Starbucks Fountain View EPCOT
Aan de oostkust van de USA in Disneyland Resort Californië zien we hetzelfde gebeuren. De eerste Starbucks opende hier in de Fiddler, Fifer and Practical Café (ik heb het niet bedacht) in Disney California Adventure park. Meer foto's.
Starbucks in de Fiddler, Fifer and Practical Café, Disney California Adventure Park
In Main street USA in Disneyland Park is Market House omgebouwd, klik hier voor een uitgebreide fotoreportage. 
Starbucks Disneyland California in Main Street USA
Ook in het Down Town Disney District zullen nog twee vestigingen openen.
Starbucks logo met Mickey Ears
Disney had echter niet de primeur wat pretparken betreft, grote concurrent Universal Studios had al jaren eerder een Starbucks in zijn parken.


Starbucks Universal Studios Orlando
Starbucks Universal Citywalk Orlando
Naast pretparken vind je de koffieketen ook op cruiseschepen zoals hieronder te zien op de Oasis- en Allure of the Seas, de twee grootste cruiseschepen ter wereld. 
Starbucks op de Oasis- en Allure of the Seas 
En in heel veel supermarkten zoals de Super Target wat dacht je van een ski-thru in Squaw Valley?
Starbucks ski-thru in Squaw Valley
Naast vreemde locaties zijn er ook veel zaken met een afwijkend uiterlijk: 
Starbucks in een container







Geen opmerkingen:

Een reactie posten