Pagina's

16 november 2013

CHILLBOX; Bevroren yoghurt uit Griekenland!

Nederland is weer een keten rijker en ditmaal komt hij uit Griekenland of all places! De naam is CHILLBOX en ze verkopen frozen yoghurt (yoghurtijs) ofwel FroYo.

Frozen Yoghurt (yoghurtijs) wordt in Amerika al sinds 1980 verkocht. Het wordt aangeprezen als een gezonder alternatief voor ijs omdat er minder calorieën in zitten. In Amerika zijn er talloze ketens die dit ijs verkopen en na een dip eind jaren '90 is yoghurtijs daar weer helemaal booming. Grote frozen yoghurt ketens als Red Mango en Pinkberry hebben een cultstatus bereikt en hebben een grote schare trouwe fans. 

De nieuwe generatie frozen yoghurt franchises in Amerika zijn hip en creëren een gezellige atmosfeer met gratis wifi, grote tv schermen en luxe meubilair. De klant voelt zich er thuis en kan even helemaal tot rust komen terwijl hij geniet van zijn eigen gecreëerde yoghurtijs. Op deze manier gaan zij de concurrentie aan met koffieketens zoals Starbucks. 

In Nederland zien we nu pas de eerste froyo ketens verschijnen. Frozz en Frozen Yoghurt Company zijn hier voorbeelden van. Maar deze krijgen er nu dus een concurrent bij. De eerste Nederlandse vestiging van Chillbox opende afgelopen oktober in het winkelcentrum de Vier Meren in Hoofddorp.

Chillbox heeft in thuisland Griekenland 26 verkooppunten en is verder ook in Bulgarije, Groot-Brittannië en Zweden actief. Ze prijzen hun bevroren yoghurt aan als een gezonder alternatief voor ijs, omdat het gemaakt is van verse melk met een laag vetgehalte en zonder suiker. Uiteindelijk kom je van een bezoekje aan Chillbox nog altijd met behoorlijk wat calorieën terug. 

Chillbox de Viermeren in Hoofddorp

De gimmick van Chillbox is de ‘box’: een kartonnen kubus in de fuchsia huiskleur waar een bekertje in past dat naar believen gevuld kan worden. Dat de kubussen redelijk opzichtig zijn, is natuurlijk de bedoeling. 

Chillbox bekertje in een doos

Chillbox is een zelfbedienings- en meeneemzaak. Je neemt zo’n box, houdt die onder een ‘tapkraan’ en neemt zoveel ijs als je wilt. Daarna kun je uit een heel assortiment ‘toppings’ kiezen o.a Kinder Bueno, honing, fruit, limoentaart, gekaramelliseerde amandelen. Je betaalt per gewicht. 

Wie toch iets anders wil, kan ook voor roomijs, vers fruitsap, een milkshake of koffie kiezen. 


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten