Pagina's

03 november 2013

BURGERME: Duitse hamburger delivery keten

De Duitse hamburgerformule Burgerme opende deze zomer een pilotstore in Leiderdorp. De master-franchiser voor Nederland, Tim Meijers, wil het aantal Nederlandse vestigingen snel uitbreiden. "Het doel is binnen vijf jaar 28 vestigingen te hebben".

BURGERME is een nieuwe fastfood keten die nog maar net het daglicht heeft gezien. De eerste vestiging ging open in 2010 in... Hamburg natuurlijk! Hier werd het concept getest en in 2011 ging de eerste franchise store open. 

Achter burgerme staan de twee ondernemers Stephan Gschöderer en Johannes Bankwitz. Beide oprichters hebben jarenlange ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en in de food service-industrie. Na jaren van succes in het beheer van één van de grootste en meest succesvolle Duitse bedrijven op het gebied van Food-Delivery, richtten zij in 2010 de burgerme Holding GmbH op, gevestigd te München, en brachten zo hun gezamenlijke know-how in burgerme. De oprichters streefden al vanaf het begin, gebaseerd op hun branche ervaringen, gezamenlijk met prestatiegerichte zakenpartners om een moderne, toekomstgerichte maar tegelijkertijd ook een zeer verfijnde systeemgastronomische formule in de markt te zetten die door haar sterke dupliceerbaarheid een snelle ontwikkeling en snelle uitrol van ook de Nederlandse markt garandeert.

Na een intensieve test- en ontwikkelings-periode van 10 maanden waarin de oprichters samen met gerenommeerde deskundigen en zakelijke partners uit alle relevante branches het business concept burgerme ontwikkeld hadden en naar marktrijpheid hadden gebracht, werd op 6 September 2010, de eerste burgerme Store in Hamburg gelanceerd. Het succes van de eerste Duitse food-delivery voor individueel versbereide hamburgers en kraakverse salades van de hoogste kwaliteit was vanaf de start overweldigend en overtrof veruit alle verwachtingen van de beide oprichters. Tijdens de Pilot fase is het concept zeer uitgebreid in de praktijk getest en zijn de nieuwste conceptuele aanpassingen ingebracht. Nadat aan alle andere voorwaarden voor een succesvolle vermenigvuldiging van het concept waren voldaan en ook het Training- en Opleiding-traject op waren gezet, de onderwerpen Operations, Bedrijfsvoering, Boekhouding en Administratie, Controlling, Personeelsbeleid en het zeer belangrijke onderdeel Marketing in een Franchise Handboek waren gebundeld, opende op 12 November 2011 de eerste franchise store burgerme(2e vestiging) in Rostock. De geweldige start en het aanhoudende succes van alle burgerme Stores bewijzen duidelijk dat het burgerme concept zeer succesvol dupliceerbaar is.
De locatie van de eerste vestiging in Nederland is gekozen vanwege de naastgelegen studentenstad Leiden. "Als het concept daar aanslaat, slaagt het in elke grote stad." Mede dankzij crowdfunding heeft Meijers ruimte het bezorgrestaurant, dat gespecialiseerd is hamburgers en salades, uit te rollen naar andere grote steden. Momenteel is Meijers met zeven potentiële franchisenemers in gesprek over filialen in Almere, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Utrecht, Rijswijk en Zeist te openen.

De hamburgers en salades worden in deze potentiële vestigingssteden waarschijnlijk met behulp van fietsen met trapondersteuning bezorgd. In de omgeving van Leiden gebeurt dat ook nog per Smart, vertelt Meijers. "De andere steden zijn echter toegankelijker per fiets."

De formule timmert ook op de Duitse thuismarkt flink aan de weg, zegt de masterfranchiser. In Duitsland beschikt Burgerme over achttien vestigingen, in Oostenrijk staan twee vestigingen. "Ze willen dat aantal nog dit jaar uitbreiden tot zo'n dertig", aldus Meijers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten