Pagina's

01 november 2013

Beren en kippen in één concept!

De bezorgbeer voegt een shop-in-shop concept toe aan zijn bestaande vestigingen. Naast de gebruikelijke grill gerechten met frites en salade kun je er nu ook gerechten bestellen van KipKip.nl. De formule die gegrilde kip verkoopt wordt uitgerold naar alle bestaande bezorgbeer vestigingen. Een beer die kip bezorgt op een scooter, hoe bedenk je het!

Het van oorsprong Rotterdamse berenimperium groeit gestaag door. Wat ooit begon in Rotterdam als simpel eetcafé is nu uitgegroeid tot een imperium met eetcafés, bezorgende beren(en kippen) op scooters, een Berenboot en sinds kort de nieuwste aanwinst; KIP! van kipkip.nl.

In 1984 opende in Rotterdam aan de Noordsingel een eetcafé met de naam Bruintje Beer. Het concept bleek een groot succes en nu, bijna 30 jaaar later staat de teller op 21 eetcafé's, 16 bezorgberen, een heuse Berenboot en inmiddels 7 vestigingen van kipkip.nl als shop-inshop.

Onlangs opende de Bezorgbeer in Capelle aan den IJssel de zevende shop-in-shop van KipKip.nl. Daarmee is de uitrol naar alle zestien vestigingen van de bezorg- en afhaalservice in de Randstad al bijna halverwege.

Volgens eigenaar Martijn Jansen is het initiatief vergelijkbaar met de opening van shop-in-shops van Délifrance in Kwaliteria. "Daarmee maak je de zaak meer rendabel", stelt Jansen. Eerder deed Jansen een poging tot samenwerking met New York Pizza maar die liep op niets uit. Toen bedacht hij dit eigen shop-in-shopconcept. Waar de Bezorgbeer gespecialiseerd is in grillgerechten, kan de klant bij KipKip.nl specifiek terecht voor kip van de grill. "Het concept is in onze eigen vestiging in Rotterdam-Kralingse Veer uitvoerig getest en klaargemaakt voor een uitrol."
KipKip.nl slaat volgens Jansen zowel aan bij consumenten als franchisenemers. "Zeker in deze moeilijke tijd is het fijn dat zij zonder veel extra kosten toch extra omzet kunnen genereren." De formule maakt gebruik van de eigen keuken en zelfde balie, maar is verder met onder meer een eigen website en bezorgdienst gescheiden van de Bezorgbeer.

Jansen wil het aantal vestigingen van de Bezorgbeer graag uitbreiden. Dit jaar opent 'heel misschien' nog de zeventiende vestiging, terwijl hij ook voorzichtig naar het buitenland kijkt. "De domeinnaam voor Der Besorgbär ligt al vast", laat hij weten. Maar voorlopig heeft hij 'nog zat te doen' in eigen land. "New York Pizza heeft bijvoorbeeld meer dan 120 vestigingen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten