Pagina's

24 oktober 2013

Tweemaal nieuwe CoffeeCompany

In Amsterdam kun je niet om de CoffeeCompany heen, net als Bagels en Beans is deze trendy koffiewinkel er goed vertegenwoordigd. Rotterdam heeft het lang zonder moeten doen maar heeft nu ook twee goedlopende vestigingen en daar komen er binnenkort nog eens twee bij. 

De CoffeeCompany bouwt momenteel op metrostation Beurs aan een nieuwe locatie. Het wordt een koffiewinkel die in samenwerking met de RET (het Rotterdamse vervoersbedrijf) wordt opgezet. Volgens het officiële persbericht kunnen reizigers in deze winkel een kop koffie drinken en hun ov-zaken regelenDe RET wil met dit nieuwe winkelconcept reizen in alle opzichten zo aangenaam mogelijk maken. Bij het ontwerp van de winkel is rekening gehouden met een optimale toegankelijkheid en persoonlijk contact met de reiziger. De winkel komt in de centrale hal van metrostation Beurs (zuidhal) op de plek waar voorheen het RET Servicepunt was gevestigd. De nieuwe winkel is naar verwachting eind dit jaar gereed. 

Hieronder een foto die ik zelf heb gemaakt op de desbetreffende plek. Zoals het er nu naar uitziet komen er geen zitplaatsen en wordt het dus een coffee- to-go vestiging. Het idee van de RET dat de reizigers op hun gemak onder het genot van een kopje koffie hun OV-zaken regelen valt daarmee wat mij betreft alweer weg. Het worden gewoon twee balies tegenover elkaar en natuurlijk kun je eerst je koffie halen en daarna naar het RET loket gaan maar ik had het me anders voorgesteld. Bovendien wordt er in het persbericht gesproken over persoonlijk contact met de reiziger maar op de foto hieronder zie ik toch echt een dikke laag glas tussen de reiziger en de RET-medewerker. 

Naast deze locatie zou de CoffeeCompany ook nog een vestiging gaan openen aan het stationsplein bij het nieuwe Rotterdam Centraal Station. Op zich ben ik hier wel blij mee maar ik vraag me tegelijkertijd af of dat geen overkill wordt. Op het Stationsplein bevindt zich momenteel al het grootste DE Café van Nederland(zelfde bedrijf als CoffeeCompany), LEBKOV die ook gespecialiseerd is in koffie, is er recent een Doppio Espresso geopend en komt er ook nog een tweede Starbucks. Misschien moeten we de naam van het CS maar omgooien naar Coffee Central? In ieder geval zal iedereen in het gebied er altijd lekker wakker bij lopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten