Pagina's

17 oktober 2013

Verse sushi bij Albert Heijn

Albert Heijn is vandaag in de AH XL op het Gelderlandplein in Amsterdam begonnen met een nieuw sushi-concept. Het gaat om de zogeheten Sushi Daily counter. Hier wordt ter plekke dagverse sushi klaargemaakt.

De sushi, sashimi en maki worden gedurende de openingstijden vers bereid door professionele Japanse sushi chefs, zegt Albert Heijn. De vis die gebruikt wordt, is MSC of ASC gecertificeerd. Er is keuze uit ruim 40 verschillende sushi. Naast de ruime keuze in standaardverpakkingen is het ook mogelijk om grote schotels met sushi te bestellen voor bijvoorbeeld een feest of bedrijfsborrel. Over de prijzen van de vers op de winkelvloer bereide sushi kan Albert Heijn niets zeggen.

Albert Heijn start met dit concept in de Amsterdamse XL, omdat er in de omgeving van deze winkel relatief veel Japanners wonen. De marktleider kan nog niet zeggen waar en wanneer het concept wordt uitgerold.

Nieuw is het vers bereiden van sushi op de winkelvloer niet. Bij de Jumbo Foodmarkt in Breda wordt sinds de opening ook dagelijks verse sushi bereid. Hier is het een groot succes.

Het kookeiland waaraan de sushi bereid wordt vormt een vast nieuw onderdeel van de AH XL aan het Gelderlandplein. Voorlopig blijft het alleen bij deze winkel, maar Albert Heijn sluit een uitrol naar andere XL’s niet uit als dit een succes blijft.

Zelf ken ik het vers bereiden van sushi in een supermarkt van mijn bezoeken aan Florida. Bij veel vestigingen van de Walmart, Super Target en Publix staat dan in de ochtenduren een Japans mannetje verse sushi te bereiden. Erg lekker en zeer populair bij de Amerikanen, je moet ook er ook echt vroeg bij zijn want in de middag is de voorraad op. Dus wat mij betreft mag Albert Heijn dit concept verder gaan uitrollen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten