Pagina's

11 december 2007

LEBKOV & sons


Aan het Stationsplein in Rotterdam, op de locatie waar voorheen Esspressamente was gevestigd, is nu LEBKOV & sons gevestigd. Het mooie ILLY concept Espressamente liep voor geen meter en heeft het nog geen jaar volgehouden. 

Nu zit er dus een broodjes en soep zaak onder de naam LEBKOV, het interieur ziet er leuk uit, de broodjes ook en de zaak zit regelmatig vol, een leuke nieuwkomer dus. Het is te hopen dat zij het wel uithouden ondanks de puinhopen rond het Centraal Station ivm de verbouwing. LEBKOV Rotterdam is de derde vestiging na Den Haag en Leiden voor deze onderneming. 

2 opmerkingen:

  1. Beste Raymond,

    Met veel belangstelling lees ik je blog. Mijn vraag echter is of jij weet of er literatuur (engels of nederlands) is omtrent het succes van formules zoals Lebkov, Coffee Company etc. Ik ben erg geïnteresseerd in deze concepten.
    Zelf ben ik werkzaam bij Starbucks, dus over Starbucks weet ik genoeg (ook qua literatuur trouwens).

    Hoop graag wat van je te horen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mark,

    Sorry voor de late reactie, wat betreft literatuur over deze formules kan ik je niet zo mee helpen. Over de Nederlandse formules kun je wel wat lezen op sites als zibb.nl en franchise.nl maar er zijn geen boeken over geschreven. Anders is dit voor de franchises als Subway en KFC en zoals je al weet Starbucks, hier zijn erg veel boeken over geschreven. Zelf haal ik mijn informatie voornamelijk van internetsites en ik kom regelmatig in amerika. Voor boeken over deze concepten kun je het best eerst even op amazon.com kijken en dan uitzoeken of de boeken ook in Nederland te koop zijn. Zo niet kun je ze natuurlijk bestellen via amazon. Meer kan ik je helaas niet vertellen, ik zelf volg eigenlijk meer de franchise concepten in amerika ook omdat ik er regelmatig kom, het is ongelooflijk hoe snel een concept daar kan aanslaan en uitbreiden, een grote stijger momenteel is chipotle (chipotle.com) een erg leuke zaak met heel lekker mexicaans voedsel en een heel vernieuwend design.

    Gr. Raymond

    BeantwoordenVerwijderen