Pagina's

21 september 2006

Kentucky Fried Chicken 100 filialen?

Zoals ik al aangaf in de inleiding van dit weblog wil ik het voornamelijk hebben over uitbreiding van keten restaurants in Nederland. Dit is een berichtje van Zibb.nl over de plannen van KFC.

Spectaculaire groeiplannen KFC Kentucky Fried Chicken (KFC) wil een spectaculaire groeispurt maken in Nederland. De Amerikaanse fastfoodketen beschikt momenteel over 23 vestigingen in ons land. Dat moeten er over een paar jaar maar liefst honderd zijn. Dat meldt het AD. Over tien jaar moet de doelstelling, honderd KFC-zaken, zijn gerealiseerd. Om de ambitieuze plannen uit te voeren zoekt KFC actief naar geschikte locaties en kapitaalkrachtige franchisenemers. Daarnaast gaat KFC aan de naamsbekendheid werken. KFC maakt deel uit van de beursgenoteerde Amerikaanse onderneming Yum! Brands Inc., waaronder Taco Bell en Pizza Hut vallen. Wereldwijd heeft KFC 13.000 restaurant in meer dan honderd landen. China vormt voor de kippenspecialist de grootste groeimarkt op dit moment. In dit Aziatische land opende KFC vorig jaar 375 zaken

In Rotterdam, waar ik woon, hebben we al een KFC sinds 1973 maar die is heel lang de enige geweest. Pas in 2000 bleek de tijd rijp voor expansie. Er waren toen 4 restaurants in nederland en nu, zo'n 6 jaar later staat de teller op 23. De bedoeling is dus te gaan naar 100 zaken in 2016 dus ongeveer 7 restaurants erbij per jaar. Ik denk dat dit gezien de veranderende eetgewoonten in het land en de bevolkingssamenstelling een haalbare strategie is. We zullen het zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten