Pagina's

24 september 2006

Domino's versus New York Pizza

In Amerika en Canada is het al jaren de normaalste zaak van de wereld. Als je trek hebt in een pizza bel je even de lokale pizza delivery en binnen no-time heb je je pizza in huis. De laatste jaren komt het ook in Nederland meer in trek en zie je steeds meer scooters rondrijden met zo'n grote doos achterop. Weliswaar voornamelijk in het westen van het land maar daar komt verandering in. Eigenlijk zijn er maar twee grote spelers overgebleven op de nederlandse markt.

Domino's, van oorsprong amerikaans, opende de eerste zaak in 1989 in Breda. Een HEAO-student had stage gelopen bij Domino's in Amerika en was zo enthousiast geraakt dat hij master franchisee voor Nederland werd. Op dit moment zijn er 62 vestigingen.
Volgens de site van Domino's Nederland is het de bedoeling om binnen vijf jaar te groeien naar 125 vestigingen.

New York Pizza is een van oorsprong nederlands bedrijf. Voortgekomen uit een afstudeerscriptie van 3 studenten over het beginnen van een pizzaketen. Opening van de eerste vestiging was in 1993 en op dit moment zijn er 72 vestigingen.
Het bedrijf wil binnen drie jaar naar 100 vestigingen groeien en dit is in tegenstelling tot het doel van Domino's een stuk realistischer.

De pizzamarkt is dus booming en heeft in heel Europa nog onwijs veel groeipotentie. Kijk dus niet gek op als er binnenkort een NYP of DOMINO's bij jou op de hoek zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten