Pagina's

21 december 2013

Opening KFC zet Lelystad op zijn kop

Onlangs opende de 41e Kentucky Fried Chicken van ons land de deuren in Lelystad.  Heel Lelystad liep uit om de nieuwe zaak te zien met een verkeerschaos tot gevolg. 

Wat zijn wij Nederlanders toch een nuchter volkje. Je moet van goede huize komen wil je een een beetje indruk maken op ons. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg! Die Amerikanen lopen altijd zo hysterisch te doen bij alles, niks voor ons..... toch??

Van die nuchterheid was echter niets te merken bij de opening van de nieuwe Kentucky Fried Chicken in Lelystad. Een file van 45 minuten voor de KFC! Medewerkers van Mc Donalds die het verkeer regelen! 

Onderstaand bericht is van Omroep Flevoland:
'Op de opening van de Kentucky Fried Chicken aan het Larserplein in Lelystad zijn dinsdag massa's mensen afgekomen. Rond 19:00 uur stond er een lange file voor het restaurant. De wachttijd voor automobilisten die een hapje eten wilden bestellen bij de drive-thru kon oplopen tot 45 minuten. De naastgelegen McDonald's zette personeel in als verkeersregelaar om alles in goede banen te leiden. Beide fastfoodrestaurants liggen aan dezelfde toegangsweg. Bij de McDonald's was het een stuk rustiger dan bij de KFC. De bedrijfsleider van de KFC noemt de massale toestroom "onvoorstelbaar." Er was volgens hem wel op gehoopt, maar dat het zo druk zou worden had hij niet verwacht.
Voor het volledige bericht klik hier, vergeet niet om het filmpje te bekijken. 

Ik kom al 20 jaar regelmatig in Amerika en even zo lang hoor ik hetzelfde gezeur; Amerikanen zijn overdreven, hebben een grote mond, doen overal hysterisch over en zijn niet echt geïnteresseerd in je. Ze zeggen wel "how are you?" maar willen geen antwoord. En natuurlijk is Amerika het land van de fastfood, overgewicht en gekke talkshows. Ze zijn ook zo overdreven beleefd, bah! Iedere Amerikaan staat dagelijks in de rij bij een Burger King of Mc Donalds en eet nauwelijks gewone groente of fruit.   

Wat veel mensen niet doorhebben is dat wij in Nederland precies hetzelfde zijn geworden. Wij begroeten elkaar al jaren met "hoe is het?" in plaats van gewoon goedemiddag of goedemorgen. En we verwachten daar dan geen antwoord op of zeggen hooguit 'goed en met jou?' maar verwachten daar ook niet echt antwoord op. We doen dus precies hetzelfde! 

Daarnaast is de fastfood sector in Nederland hard aan het groeien. Subway en Starbucks breiden rap uit en ook de Mac Donalds, KFC en Burger King werken weer aan expansie. Veel fastfood ketens hebben zelfs fanpagina's op facebook. We hebben dus gewoon fastfood groupies in ons land! Bovendien is overgewicht een steeds groter probleem en hebben we steeds meer mensen met lactose intolerantie, pinda en/of noten allergie, gluten allergie en diabetes. Net als in Amerika. Zo zijn er nog legio dingen die ik zou kunnen noemen maar ik draaf door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten