Pagina's

05 augustus 2012

Tex-Mex concept Chi-Chi's naar Nederland

Chi-Chi’s Tex Mex Grill & Bar komt naar Nederland. Het casual diningconcept opent binnenkort de eerste verstiging in ons land. Dat meldt formulespecialist De Franchiser. Waar het bedrijf komt en wanneer het opengaat, wordt niet gemeld.


Het gaat om een casual dine-in waar kruidige steaks, koude en warme buffetten en cocktails verkrijgbaar zijn. Chi-Chi’s telt wereldwijd 70 restaurants. België telt elf vestigingen en is daarmee de grootste vertegenwoordiger van Europa. Daarna volgen Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.



CHI-CHI’s TEX MEX Grill & Bar combineert de 'Southwest' omgeving met het kleurrijke van een Mexicaanse Hacienda. 

Binnenkort volgt de eerste opening in Nederland.


Chi-Chi's is een keten met een bijzonder verleden. Volgens Wikipedia werd de keten opgericht in 1975 door een restaurant eigenaar en een voormalig sportman van de Green Bay Packers (American Football).  Op het hoogtepunt van succes telde de keten maar liefst 210 vestigingen, dit was in 1995. 

Er waren op dat moment al meerdere verschillende eigenaren geweest en ook de CEO was al vaak vervangen geweest. Het moederbedrijf van Chi-Chi's had al meerdere malen faillissement aangevraagd en de keten had in 2003 nog maar 65 vestigingen over toen het faillissement definitief werd. 

Een maand na het faillissement werd de keten tot overmaat van ramp getroffen door een gigantisch schandaal. Een hevige uitbraak van het hepatitis virus waarbij vier doden vielen en wel 660 mensen ziek zijn geworden. De veroorzaker was een vestiging van Chi-Chi's in Pennsylvania. 

Na de rechtszaken die hierop volgden en de schadeclaims was er niets meer over van de keten. In augustus 2004 kocht Outback Steakhouse de overgebleven restaurants en de laatste Chi-Chi's sloot zijn deuren in september 2004. 

Hormel foods kocht de naam en gebruikt die nog steeds voor een lijn supermarkt producten in de USA zoals salsa en tortilla chips. Zie hier de site.



















1 opmerking:

  1. Er word een Chi-Chi's gebouwd in Nederweert, in een ruimte bij het Casino gelegen naast de McDonald's aan de A2.

    BeantwoordenVerwijderen