Pagina's

19 september 2006

Eindelijk Subway in Nederland

Het heeft wat jaren geduurd maar Subway heeft eindelijk vaste voet aan de grond in Nederland. Momenteel heeft de broodjesgigant 39 vestigingen.

Helaas zijn de vestigingen in Haarlem en Zwolle alweer gesloten. Hoe staat het er nu voor met de broodjesketen in ons land? Volgens Subway zou er ruimte zijn voor 225! vestigingen in 2010. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat het zo hard zal gaan. Ik hou zelf ook wel van een subway sandwich en waar ik woon zijn er in korte tijd 2 vestigingen geopend maar ik kom er zelden. De reden is in eerste instantie de prijs, je bent al snel 4 tot 5 euro kwijt, en de bediening is zeer onder de maat. Ik kom graag en vaak in Amerika en altijd is het weer een genot om een broodje te halen bij de Subway. In tegenstelling tot hier heb je daar vriendelijke en snelle bediening, een (zeer)dik belegd broodje, een frisse, schone zaak en meestal een geweldige aanbieding voor 2,99 dollar inclusief frisdrank. 

Ter vergelijking is de bediening hier(Rotterdam) traag, kennen ze het concept niet dus snappen ze ook niet hoe het hoort en houden ze de zaak niet schoon. Het beleggen van een broodje duurt te lang en het dichtslaan ervan en inrollen gaat vaak mis. Dit is een slag die je leert met veel oefenen. 


Bovendien mis ik de vriendelijkheid en de glimlach. Ik denk dat de prijs en het bedienend personeel een grote rol spelen bij het uitblijven van een snelle expansie. 225 zaken in 2010? Ik denk eerder aan maximaal 75 als ze dat al redden. Ik adviseer Subway om duurder en ouder personeel aan te nemen dat niet te beroerd is om de zaak regelmatig schoon te vegen en dat goed met klanten overweg kan. Dan kun je de klant met een tevreden gevoel de winkel weer uitsturen en dan heb je ook meer kans op repeat customers. Daarnaast is het van belang het Nederlandse volk uit te leggen wat Subway is, veel reclame dus en het liefst op tv. 


Zijn er meer mensen die er zo over denken of is het in andere steden wel goed geregeld met Subway?

4 opmerkingen:

  1. Anoniem7:52 p.m.

    Het spijt me om te lezen dat je zo teleurgesteld bent in de vestigingen in Rotterdam, ik neem teminste aan dat je die bedoeld. Mijn advies is om eens in een andere vestiging te kijken en proeven. Ik heb zelf een Subway in het noorden van het land en ik beloof je dat het anders en beter is. Net zoals met McDonalds zie ik in de randstad vaak slecht onderhouden stores waar ook wij ons aan storen. Het is ook jammer dat je nu een beeld oproept van Subway wat slecht is, terwijl je klaarblijkelijk nog niet in veel vestigingen bent geweest. Ook ik ben natuurlijk bekend met stores in Amerika, maar ook op de Antillen, en ik kan je zeggen dat het in Groningen en Leeuwarden heel anders gesteld is met de service en de hygiene in de store.

    Bij deze ben je uitgenodigd om eens langs te komen, my treat!

    Rob Benes
    Groningen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem1:55 p.m.

      Zwak om andere ketens onderuit te halen. Ik heb geen slechte ervaringen met McDonaldsen in steden qua hygiene. Daarbij vind ik de service bij MCD veel vriendelijker dan bij Subway. Begrijp me niet verkeerd, ik geloof dat jouw zaak beter is dan andere.

      Verwijderen
  2. Hoi Rob,

    Bedankt voor je reactie, het is mijn eerste, ik heb de weblog gemaakt als opdracht voor school en heb er eigenlijk niet meer naar omgekeken nadat ik een voldoende heb gehaald. Ik bedoel inderdaad de twee vestigingen in het centrum van Rotterdam waarbij de tweede vestiging op het Rode Zand de kroon spant qua slechte bediening. Het punt dat ik wilde maken is dat je wel een concept hierheen kunt halen uit amerika maar niet de instelling van de personen die daar werkzaam zijn. Ik was heel enthousiast toen ik hoorde dat Subway hierheen kwam en was er meteen bij toen de eerste hier open ging. Ik ben dus wel een fan van Subway en eigenlijk ben ik gek op alle franchises in amerika maar het is zo jammer om te zien dat het hier dan niet goed uitgevoerd wordt. Ik ben nog nooit bij een andere Subway geweest in Nederland en ik kan me voorstellen dat vestigingen buiten de Randstad anders zijn. Zelfs in een klein land als Nederland heb je natuurlijk cultuurverschillen en Groningen is geen Rotterdam. Ik wil daarom ook graag op je uitnodiging ingaan maar een ritje naar Groningen moet ik wel even plannen. Zodra ik weet wanneer ik kan komen zal ik nog wel een mailtje sturen. Ik ben erg benieuwd hoe het er nu voor staat met Subway Nederland en of de expansie die men voor ogen had ook gehaald gaat worden. Het is niet mijn bedoeling geweest om Subway af te kraken in mijn weblog want ik vind het juist geweldig dat wij nu ook Subway hebben in ons land. Ik wilde wel duidelijk maken dat ik zeer teleurgesteld ben in de wijze waarop de twee vestigingen in Rotterdam draaien. Een bezoek aan Subway moet een fijne ervaring zijn van begin tot eind en je moet er met een goed en voldaan gevoel de deur uitgaan.

    p.s. Ik zal van de week weer eens gaan kijken naar mijn log en in het stukje over Subway duidelijk maken dat ik alleen spreek over de vestigingen in Rotterdam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem7:38 p.m.

    Even voor de duidelijkheid, mijn store is in Leeuwarden, ik woon in Groningen. Maar ik be uiteraard goed bevriend met de store(s) in Groningen. Helaas moet ik hier zeggen dat het ook in Groningen erg veel uitmaakt naar welke store je gaat. Besluit je naar Leeuwarden te komen dan zitten we 2 minnuten van het CS, in 1 rechte weg.

    Ik zie je graag,
    groet en thx voor je reply.

    Groet,
    Rob
    Subway Leeuwarden

    BeantwoordenVerwijderen